Stöd ATK

Hjälp oss att driva vår verksamhet på en toppklassig nivå. Vi uppskattar alla bidrag, stora som små.

Vill ni bli en av ATK's partners, hör gärna av Er på Telefonnummer 073-097 68 75

Se våra sponsorer >>

Magnus Kroon epoken

kroon dolck

I slutet av 70-talet var det dags för en ny generation spelare att försvara ATK's färger i Allsvenska serien. Det var ett ungt lag bestående av talangfulla Magnus Kroon, Per Dolck och Roland Erixon. Året därpå värvades Stefan Johansson från Reftele TK.

I början av 80-talet valde Magnus att spela några år, dels för Gnosjö TK och dels för Smålandsstenars TK, som då låg i högsta divisionen utomhus. Magnus förstärkte Smålandsstenar så pass att de lyckades ta sig till SM-final två ggr mot Växjö.

Magnus Kroon och Per Dolck
Under åren som Magnus var utlånad till grannklubbarna, var det naturligtvis svårt att få ihop ett riktigt slagkraftigt lag. Därför valde ATK att under dessa år spela i de något lättare smålandsserierna. Ankare under den här tiden var Per Dolck, som vann praktiskt taget allt i singel. Övriga spelare under den här perioden var bl.a. Peter Linder, Tommy Björk, Thommy Jernström och Gunnar Moberg. Bäst lyckades man 1982-83 då man vann sin serie.

1984 återvände Magnus Kroon till moderklubben och samtidigt värvades Mikael Svensson från Gislaveds TK. Magns och Mikael tillsammans med Per Dolck visade sig vara en slagkraftig trio. Allsvenskans div 4 inomhus och utomhus vanns omgående, vilket ledde till avancemang till div 3. Inomhus ligger man idag kvar i denna division (2011). Ett par gånger har det varit nära avancemang till tvåan, men det har inte velat sig riktigt.

nybergI laget har förutom de tre ovannämnda unge Anders Nyberg deltagit från och till. Även Torbjörn Johansson har några gånger ställt upp förtjänstfullt.

Om man ser till de individuella framgångarna under den perioden, så var det Magnus Kroon och Anders Nyberg som stått för dessa. Anders gjorde som tolvåring sensation när han gick till semifinal i sin klass i SM. Ett tag var han rankad åtta i Sverige och var några gånger ytterst nära att ta en plats i pojklandslaget. Ett DM-tecken i singel och två i dubbel kan Anders ståta med. Tyvärr hade Anders några år senare drabbades av skador vilket omöjliggjorde en riktig satsning.

ATK's bästa spelare de senaste 30 åren har annars Magnus Kroon varit. Inte minst i klubbmästerskapen har han dominerat eftertryckligt. Utomhus vann Magnus tolv guld i rad innan han fick ge sig mot Anders Nyberg. Magnus har sammanlagt två DM-guld i dubbel, varav ett tillsammans med Mikael Svensson i senior-DM 1985, samt en semifinalplats i Junior-SM också i dubbel. Detta var några av Magnus Kroon's främsta meriter. 

Kontakta oss

Telephone: 076 711 6331
Email: info@atk-tennis.se
Hemsida: www.atk-tennis.se

Adress: 
Industrigatan 4, 334 33 Anderstorp