Rolf Lindén/Pertti Ottosson epoken
Redan under ATK’s första år 1950, deltog man med ett lag i seriespel. Det var en lokalserie mellan Gislaveds, Smålandsstenars, Hyltebruks och Anderstorps tennisklubbar, där Hyltebruk vann aningen före ATK.
Det skulle dock inte dröja många år innan klubben återfanns i den högsta serien, Allsvenskan div 1. Detta ”spikraka” avancemang genom divisionerna kunde ske främst tack vare två ynglingar vid namn Pertti Ottosson och Rolf Lindén, vilka kom att skörda stora framgångar inte bara i småländsk tennis, utan även på riksplanet.
Vid junior-SM 1955 lyckades Rolf nå semifinalen, där det dock blev respass mot den blivande storspelaren Jan-Erik Lundqvist. Även i dubbel fick Rolf tillsammans med Pertti ge sig i semifinalen. Året därpå blev Rolf distriksmästare såväl inomhus som utomhus och fick också äran att representera svenska junior landslaget mot Väst-Tyskland i Hamburg.
Den största sportsliga bedriften i ATK´s historia kom 1958, då man vann sin div 1 grupp och gick till slutspel om SM bucklan. I semifinalen besegrades Sandvikens TK med 4-0 och i SM-finalen ställdes man mot storfavoriterna SALK från Stockholm. Det visade sig att de rutinerade spelarna från huvudstaden var allt för svåra. SALK vann med klara 4-0. Tredjeman i detta historiska ATK-lag var Ingvar Ingvarsson, som värvats utifrån. Lagledaren Holge Ottosson var trots förlusten mycket glad och stolt över sitt lag.
Under den följande tioårsperioden höll klubben till i division 2 utom 1962 och 1968, då var man uppe återigen i div 1 och kämpade.
Under åren då Pertti och Rolf var som bäst representerade de Småland i åtskilliga landskapsmatcher, och det var inte så konstigt, för när man ser på DM resultaten från den här perioden, förstår man varför. Pertti och Rolf har om man räknar singel och dubbel i såväl senior som junior-klasserna omkring 15 DM-tecken, fördelade ungefär lika på varje spelare. Då skall man komma ihåg att de flera gånger möttes i finalerna.
En annan framgångsrik ATK’are runt 1960 var Agne Modén som hemförde några DM-tecken i pojkklasserna. Till och med på damsidan har klubben ett DM-guld, visserligen var det lilla DM, men ändå. Margareta Idin var det som 1967 svarade för denna bedrift.
Anderstorps Spelen
Varje sommar 1950-69 arrangerade ATK sin riksbekanta handica-turnering, Anderstorp-spelen. Det var en mycket uppskattad turnering, där åtskilliga spelare från den svenska eliten deltog. Jan-Erik Lundqvist, Torsten Johansson, Ulf Schmidt och Sven Davidsson för att nämna några. Men när pengarna på allvar kom in till tennisen runt 1970 blev det för svårt att konkurrera med andra tävlingar. Därför lades turneringen ner.
70-talet
I slutet av sextiotalet när Rolf och Pertti gjort sitt som spelare i klubben, blev det naturligtvis ett tomrum som var svårt att fylla. Klubbens första-lag höll mes till i smålandsserierna under de följande åren. ATK representerades då bl.a av Roger Bergman, Yngve Dokken, Mats Kroon, Lars Gustafsson, Ronny Bergström och Henry Melin, som var klubbens bäste spelare under 70-talet.
Magnus Kroon epoken
I slutet av 70-talet var det dags för en ny generation spelare att försvara ATK’s färger i Allsvenska serien. Det var ett ungt lag bestående av talangfulla Magnus Kroon, Per Dolck och Roland Erixon. Året därpå värvades Stefan Johansson från Reftele TK.
I början av 80-talet valde Magnus att spela några år, dels för Gnosjö TK och dels för Smålandsstenars TK, som då låg i högsta divisionen utomhus. Magnus förstärkte Smålandsstenar så pass att de lyckades ta sig till SM-final två ggr mot Växjö.
Magnus Kroon och Per Dolck
Under åren som Magnus var utlånad till grannklubbarna, var det naturligtvis svårt att få ihop ett riktigt slagkraftigt lag. Därför valde ATK att under dessa år spela i de något lättare smålandsserierna. Ankare under den här tiden var Per Dolck, som vann praktiskt taget allt i singel. Övriga spelare under den här perioden var bl.a. Peter Linder, Tommy Björk, Thommy Jernström och Gunnar Moberg. Bäst lyckades man 1982-83 då man vann sin serie.
1984 återvände Magnus Kroon till moderklubben och samtidigt värvades Mikael Svensson från Gislaveds TK. Magns och Mikael tillsammans med Per Dolck visade sig vara en slagkraftig trio. Allsvenskans div 4 inomhus och utomhus vanns omgående, vilket ledde till avancemang till div 3. Inomhus ligger man idag kvar i denna division (2011). Ett par gånger har det varit nära avancemang till tvåan, men det har inte velat sig riktigt.
I laget har förutom de tre ovannämnda unge Anders Nyberg deltagit från och till. Även Torbjörn Johansson har några gånger ställt upp förtjänstfullt.
Om man ser till de individuella framgångarna under den perioden, så var det Magnus Kroon och Anders Nyberg som stått för dessa. Anders gjorde som tolvåring sensation när han gick till semifinal i sin klass i SM. Ett tag var han rankad åtta i Sverige och var några gånger ytterst nära att ta en plats i pojklandslaget. Ett DM-tecken i singel och två i dubbel kan Anders ståta med. Tyvärr hade Anders några år senare drabbades av skador vilket omöjliggjorde en riktig satsning.
ATK’s bästa spelare de senaste 30 åren har annars Magnus Kroon varit. Inte minst i klubbmästerskapen har han dominerat eftertryckligt. Utomhus vann Magnus tolv guld i rad innan han fick ge sig mot Anders Nyberg. Magnus har sammanlagt två DM-guld i dubbel, varav ett tillsammans med Mikael Svensson i senior-DM 1985, samt en semifinalplats i Junior-SM också i dubbel. Detta var några av Magnus Kroon’s främsta meriter.